Karaoke bord neon

Waarom is Karaoke zo populair?

Voor vele is het een jeugdsentiment, die goede oude karaoke dvd’s. Je zong met je vrienden net zo hard mee op de hits van Britney spears en Justin Timberlake tot je geen stem meer over had. Door de jaren heen is karaoke steeds populairder geworden in onze popcultuur. Het heeft niet alleen onwijs veel gezelligheid gebracht in de huiskamers van miljoenen mensen, maar karaoke heeft ook tot nieuwe innovaties en uitgaansmogelijkheden in de samenleving geleid! Maar waarom is karaoke nou eigenlijk zo populair? In deze blog leggen we je uit waarom.

wat is karaoke nou eigenlijk? 

Karaoke is een gezellig uitje met je vrienden of familie, waarbij bekende muziek wordt afgespeeld en de zang van het nummer is weggehaald. Jij gaat namelijk zelf deze nummers zingen! Je krijgt gelukkig wel hulp, want je kan meelezen met de songteksten die via een video worden getoond. Je zingt in een echte microfoon zodat iedereen je goed kan horen en het er professioneel uitziet (en klinkt voor sommigen).

Waarom is karaoke zo populair geworden?

Een van de redenen voor het succes van karaoke is het feit dat het kansen biedt om ontdekt te worden als nieuw zangtalent. Reality-tv-shows zoals The voice of Holland, American Idol en Holland’s Got Talent hebben de deur geopend voor degenen die een ster zijn in karaoke covers zingen. Veel mensen die denken dat ze zangvaardigheden hebben, kunnen met behulp van deze shows zo maar eens een glansrijke carrière krijgen in de showbizz. Dit feit alleen al heeft de populariteit van karaoke enorm vergroot. Wie weet word jij ontdekt als de nieuwe Beyonce in Fame!?!

Een andere reden waarom karaoke zo populair is geworden, is omdat het een goedkope vorm van amusement is. Helemaal losgaan in de karaoke bar is niet duur en het kopen van een karaoke machine voor thuis hoeft ook niet heel veel geld te kosten. Het is dus een geld besparende vorm van entertainment die keer op keer kan worden gebruikt. Dat komt mooi uit want zeg nou zelf, het dagelijks leven kost al genoeg!

De grootste reden voor de stijgende populariteit van karaoke is toch wel dat het mensen in staat stelt om met elkaar een leuke manier van live entertainment te creëren. Doormiddel van karaokemachines voor thuis en de opkomst van hippe karaoke barren zoals Fame, kunnen mensen plezier hebben en hun geweldige zangkunsten (of gebrek daaraan) met anderen delen. En het allerleukste van karaoke is dat iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet en of je überhaupt kan zingen, zolang je maar plezier hebt! 

In 2020 wordt Karaoke nog populairder in Nederland!

Dit jaar zou het Eurovisiesongfestival naar Rotterdam komen, maar dit gaat helaas niet meer door in verband met het Corona virus… Dat betekent dat onze stad een enorm leuk muzikaal evenement zal moeten missen! De kaartjes van 250 euro om de finale bij te kunnen wonen, waren ook wel een beetje aan de prijzige kant… Dus we kunnen nog een jaartje door sparen! Maar niet getreurd want je kan onder het genot van een hapje en een drankje gewoon nog lekker liedjes blijven zingen bij de Rotterdamse Karaoke bar Fame!

Zin in een karaoke party?

Kom jij binnenkort de longen uit je lijf zingen bij deze toffe Karaoke Bar? Hou onze social media dan goed in de gaten, want binnenkort opent Karaoke Bar Fame haar deuren!

Geen zin om entree te betalen?

Wat moet je doen voor een Free Entree? 

-Like onze Facebookpagina.

-Doe een Facebook Check-in met je persoonlijke account. 

-Breng een goed humeur mee. 

See you soon @Fame!